Jak zařídit malý dětský pokoj

Úvod Blog Jak zařídit malý dětský pokoj

Potřebujete zařídit dětský pokoj, ale prostor pro něj vyhrazený není zrovna příznivý svými rozměry. Díky tomu nevíte, jak do něj umístit vše potřebné. I takovýto scénář může nastat právě u vás, pokud ve vašem bytě není prostoru nazbyt. Proto vám přinášíme pár tipů, jak jej zařídit co možné nejlépe.

Využijte výšky stropu

Každý dětský pokoj by měl obsahovat postel, psací stůl, spoustu úložného prostoru jak na hračky, tak oblečení a také místo na hraní. Říkáte si, že ve vašem případě to kvůli nedostatku místa nelze skloubit? Ale lze, stačí využívat prostor do výšky. Postel můžete dítěti pořídit vyvýšenou. Místo pod ní bývá kombinované s psacím stolem nebo například je opatřeno úložným prostorem, jako je komoda nebo skříňky. Další variantou je klasická postel, nad kterou lze umístit závěsné skříňky nebo zajímavý systém poliček. Ty dětský pokoj dokážou obzvláštnit a oživit. Pokud máte děti dvě, samozřejmě jim lze koupit palandu tedy dvě lůžka nad sebou.

Dětský pokoj - úložné prostory

Úložný prostor můžete také pořizovat v tomto stylu. Velmi vhodné jsou vysoké skříně. Nábytek si můžete i nechat vyrobit přímo na míru vašim rozměrům. Záleží na vašich financích. Do vysokých příček můžete uložit věci, které se využívají párkrát za rok nebo
je dítě nepotřebuje sundávat samo a tedy na ně nepotřebuje dostat (například ložní prádlo).

Výmalba je důležitá

V malé místnosti se snažte využít co nejvíce místa podél stěn. Uprostřed místnosti vznikne prostor pro dítě na hraní a dospívajícím třeba na cvičení. Barvu zdí volte světlejší neutrální, jako béžová, světle hnědá, které prostor prosvětlí. Podlaha může mít tmavší odstín, strop by měl zůstat bílý.

Dětský pokoj

Samozřejmě je důležité osvětlení pokoje. Kromě ústředního světla je potřeba dítěti obstarat kvalitní stolní lampu. U stolu stráví dítě poměrně velkou část dne a nikdo by nechtěl záměrně svému dítěti kazit zrak. Kromě těchto dvou zdrojů světla je doporučováno v malých prostorách pořídit ještě nějaké osvětlení. Umístit jej můžete k posteli nebo sáhněte
po samostatné stojací lampě, která pěkně vynikne, což starší děti rády ocení.

K optickému rozšíření a provzdušnění prostoru umístěte v pokoji nějaké větší zrcadlo. Místo mu můžete nalézt na stěně a nebo na šatní skříni.

I v malém prostoru se nápaditosti meze nekladou, stačí se nebát a využít všech možností, které váš prostor nabízí. Nakonec i v malém prostoru lze vykouzlit jednoduché a přitom vysněné království vašich dětí. Jejich vlastní soukromý prostor.

Dětský pokoj